Kronesikring, hva er det?

Er du litt usikker på om treets grener kan knekke og ramle ned? Eller om hele treet fremdeles vil stå oppreist ved neste vinterstorm. Da vil jeg anbefale deg å snakke med en arborist. Det finnes nemlig moderne metoder og utstyr for å sjekke treets stabilitet og greinfester. I noen tilfeller er sikring av trekronen det tryggeste for folk og det beste for treet. Dette kalles kronesikring.

Noen ganger er det lurt at vi mennesker gir en hjelpende hånd for at trær og folk skal kunne leve side om side uten for store bekymringer. Her skal du få vite mer om hvordan vi kan få til et godt naboskap mellom mennesker og trær.

Det kan være ulike årsaker til at kronesikring er aktuelt. På bilde ovenfor ser vi et tre-stammet tre som vokser ujevnt. Dette skaper ulik belastning og treet vil dermed kunne bli ustabilt. Her kan det derfor være lurt å benytte seg av kronesikring.

Kronesikring er et system som består av strategisk plasserte rep oppe i trekronen. Disse repene stabiliserer trekronen og gir samtidig muligheten til nødvendig bevegelse for treet. Å gi rom for bevegelse er superviktig for at treet skal kunne utvikle sterke treceller som gir motstandsdyktighet. Derfor monteres systemet med en viss slakk på repet og de kan derfor se “slappe” ut når de er ferdig montert. Men sammen skaper repene og dette systemet en sikkerhet for deg nede på bakken og for treet der opp i høyden. Har du et tre i nærheten som du er litt usikker på når det blåser som værst er det bare å ta kontakt! Vi hjelper deg gjerne.

Next
Next

Hvordan kan jeg felle trær nære hus?