Når skal du beskjære trær?

Har du lest de tidligere blogpostene så vet du nå hvorfor og hvordan man beskjærer trær. Da lurer du kanskje på når det er best å ta fatt på denne jobben? Det kan du lese litt om her.

Igjen vil hvilket type tre avgjøre når det er best å utføre beskjæringen. Men som en generell regel kan vi si at høsten og vinteren er det mest ideelle. På høsten når bladene har ramlet av er det enklere å se greinenes struktur og oppbygning. Derfor er det lettere avgjøre hvilke greiner som bør fjernes. En annen fordel er at trær er lite aktive gjennom vinteren og de bladfellende trærne er i dvale. Derfor er det om vinteren minst negativ påvirkning av beskjæringen. Muligheten for sykdomsangrep er også mindre siden insekter, bakterier og virus ikke er like aktive på denne tiden.

Hvilken påvirkning beskjæringen har på dyreliv er det også viktig å tenke på. På vinteren forstyrrer man ikke dyrelivet i like stor grad. Insektene er i dvale og hekkende fugler forstyrres ikke slik beskjæring på vår og sommer kan gjøre.

Også frukttrær kan ha godt av vinterbeskjæring. Da forstyrres ikke treets iherdige jobb med å lage frukt og vokse seg store i løpet av sommeren. Men husk her at enkelte steinfrukter som plomme og kirsebær helst skal beskjæres senere på sommeren.

Vi slår altså et slag for høst- og vinterbeskjæring. Det er ofte det beste for treet og dessuten veldig praktisk siden alt annet i hagen står på stedet hvil. Spar derfor ikke denne jobben til alt begynner å gro igjen. Da er det så mye annet å ta tak i. Trenger du råd eller hjelp er det bare å ta kontakt med oss. Vi kan hjelpe deg!

Previous
Previous

Hvordan la risikable, men verdifulle trær leve litt til?

Next
Next

Veterantrær